Ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν σμαράγδι 362 κιλών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων (vid)
Εργάτες του ορυχείου Carnaiba στην πόλη Pindobacu της βορειοανατολικής Βραζιλίας ανακάλυψαν ένα σμαράγδι βάρους 362 κιλών και διαμέτρου 1,3 μέτρων.
Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι το σμαράγδι πουλήθηκε σε ιδιοκτήτη γειτονικού ορυχείου, ο οποίος όπως είπε θα το εκθέτει σε μουσεία και βιβλιοθήκες.
Τα βραζιλιάνικα σμαράγδια είναι από τα πλέον ακριβά εξαιτίας του έντονου πράσινου χρώματός τους. Η αξία του πολύτιμου λίθου υπολογίζεται περί τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

(Πηγή: TV Sao Francisco)
Πρόκειται για τον δεύτερο τέτοιο μεγαλύτερο πολύτιμο λίθο που βρέθηκε στην περιοχή μετά από εκείνον του του 2011 και ο οποίος ζύγιζε 20 κιλά περισσότερο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Στις αναθεωρητικές διεκδικήσεις απαντάμε με ισχυρές συμμαχίες - Στόχος τα «μεγάλα ψάρια»
10:13
ΕΛΛΑΔΑ
Basketgate: Στην Ευελπίδων Λιόλιος και Μαυραγάνης για να απολογηθούν για τα «στημένα» - Δείτε βίντεο
09:57
ΚΟΣΜΟΣ
Πυροβολισμοί στη Φλόριντα κοντά σε Πανεπιστήμιο - Τραυματίστηκαν 11 άτομα, οι 6 ανήλικοι
09:56
ΚΟΣΜΟΣ
Τουρκική NAVTEX για έρευνες στην Μεσόγειο - Στο επίκεντρο ο αγωγός φυσικού αερίου προς τα Κατεχόμενα
09:45
ΚΟΣΜΟΣ