Ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν σμαράγδι 362 κιλών αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων (vid)
Εργάτες του ορυχείου Carnaiba στην πόλη Pindobacu της βορειοανατολικής Βραζιλίας ανακάλυψαν ένα σμαράγδι βάρους 362 κιλών και διαμέτρου 1,3 μέτρων.
Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι το σμαράγδι πουλήθηκε σε ιδιοκτήτη γειτονικού ορυχείου, ο οποίος όπως είπε θα το εκθέτει σε μουσεία και βιβλιοθήκες.
Τα βραζιλιάνικα σμαράγδια είναι από τα πλέον ακριβά εξαιτίας του έντονου πράσινου χρώματός τους. Η αξία του πολύτιμου λίθου υπολογίζεται περί τα 270 εκατομμύρια ευρώ.

(Πηγή: TV Sao Francisco)
Πρόκειται για τον δεύτερο τέτοιο μεγαλύτερο πολύτιμο λίθο που βρέθηκε στην περιοχή μετά από εκείνον του του 2011 και ο οποίος ζύγιζε 20 κιλά περισσότερο.
ΚΟΣΜΟΣ
Τραμπ: Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία επιχείρηση τη Βενεζουέλα - Συνελήφθη ο Μαδούρο
11:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανδρουλάκης: Το 2026 είναι ένα ακόμα βήμα για την πολιτική αλλαγή
11:21
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τραμπ άναψε το πράσινο φως για χερσαίες επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα λίγες ημέρες πριν, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι
11:11
ΚΟΣΜΟΣ
Έναν ανεξήγητο εξωπλανήτη με διαμάντια στην ατμόσφαιρά του παρατήρησε το τηλεσκόπιο James Webb
11:01
ΕΛΛΑΔΑ