Εξετάσεις επάρκειας της αγγλικής γλώσσας πριν την άδεια παραμονής
Το ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας έκρινε ότι οι ξένης υπηκοότητας σύζυγοι Βρετανών υπηκόων και μόνιμων κατοίκων στη χώρα πρέπει να περάσουν εξέταση για να δείξουν επάρκεια στην αγγλική γλώσσα προτού τους επιτραπεί να ζήσουν στη χώρα, σύμφωνα με χθεσινή του ανακοίνωση.
Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα μια προσφυγή εναντίον της νομιμότητας μιας τροποποίησης του 2010 στη νομοθεσία για την μετανάστευση από δύο Βρετανούς οι οποίοι είναι παντρεμένοι σε ξένους υπηκόους από το 2009 και το 2010, σύμφωνα με τη δήλωση.
Στην προσφυγή τους, οι Βρετανοί ισχυρίστηκαν ότι η απαίτηση για την αγγλική γλώσσα παραβίαζε το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής σύμβασης ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορά το δικαίωμα για ιδιωτική οικογενειακή ζωή, είπε το δικαστήριο.
Σύζυγοι Βρετανών ή μόνιμων κατοίκων στη Βρετανία που έχουν ξένη υπηκοότητα υποβάλλονται στην εξέταση αγγλικής γλώσσας από το 2010.
Πηγή: ΑΠΕ
Μεγάλες καταστροφές στην Πορτογαλία από την καταιγίδα Κριστίν - Ζημιές δισεκατομμυρίων
21:34
Η Ιορδανία δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν
21:27
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ρήγμα 200 μέτρων στην Ιονία Οδό (pics&vids)
21:20
Απόθεμα σπάνιων γαιών επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ - Στόχος η μείωση της εξάρτησης από την Κίνα
21:16