Ο Γιούνκερ «καλύπτει» τον Τραμπ στις δηλώσεις κατά των Γερμανών
Υπήρξε πρόβλημα στην μετάφραση του «The Germans are bad, very bad», το οποίο φαίνεται να είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη συνάντησή του με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας πως ο Τραμπ δεν είχε επιθετική στάση.
«Δεν θέλω να σχολιάσω, αλλά οφείλω να σχολιάσω», είπε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τη σύνοδο της G7) στην Ταορμίνα της Σικελίας.
«Δεν είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος (Τραμπ) είχε μια επιθετική προσέγγιση. Είναι πρόβλημα μετάφρασης. Δεν δήλωσε ότι οι Γερμανοί συμπεριφέρονται άσχημα, δήλωσε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα. Δεν ήταν επιθετικό», είπε ο Γιούνκερ, όπως μεταδίσει το Γαλλικό πρακτορείο.
Νωρίτερα, ρεπορτάζ του Spiegel ανέφερε πως ο Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη κατά τη συνάντησή του με τον Γιούνκερ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες: «Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί. Κοιτάξτε τα εκατομμύρια οχημάτων που πουλούν στις ΗΠΑ. Τρομερό. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό».
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που συμμετείχε επίσης στη συνάντηση στις Βρυξέλλες, δήλωσε από την πλευρά του ότι «δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτή την κουλτούρα των διαρροών» στον Τύπο.
«Πιστεύω ότι σήμερα η διπλωματία έχει ανάγκη επαγγελματίες υδραυλικούς παρά αδιάκριτους διπλωμάτες», είπε ο Τουσκ στην ίδια συνέντευξη Τύπου.
Ο πόλεμος στο Ιράν «δυνάμωσε» το δολάριο - Πόσο θα κρατήσει η ανάκαμψη
10:02
Το υπερόπλο που εκτοξεύει 4.500 σφαίρες το λεπτό και προστατεύει την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη
10:01
«Η ΔΕΗ συναντά την Τέχνη» για 2η φορά και συμβάλλει στην εξέλιξη της κοινωνίας
10:00
Αίγλη Ζαππείου: Corporate events με χαρακτήρα και «αίγλη» στο πιο εμβληματικό venue της Αθήνας
10:00