ΚΟΣΜΟΣ

Η καθημερινότητα με μια τίγρη από τη Βεγγάλη δεν είναι όπως μπορεί να τη φαντάζεστε (Vid)

Η καθημερινότητα με μια τίγρη από τη Βεγγάλη δεν είναι όπως μπορεί να τη φαντάζεστε (Vid)
Youtube

Όταν ξεκίνησε η σχέση του Abdullah Sholeh με την Mulan Jamillah ήταν καθαρά επαγγελματική. Δέκα χρόνια αργότερα ο Ινδονήσιος είναι ο καλύτερος φίλος της πανέμορφης αυτής τίγρης από τη Βεγγάλη. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Sholeh ήταν 25 ετών και είχε μόλις ξεκινήσει να δουλεύει περιστασιακά στην ισλαμική σχολή Malang, στην Ιάβα της Ινδονησίας. Αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να φροντίζει ένα τιγράκι τριών μηνών που είχαν κάνει δώρο στη σχολή.

Η προσωρινή δουλειά έγινε μόνιμη όταν η τίγρης δεν μπορούσε να ζήσει μακριά του.

«Αν δεν βρίσκομαι εκεί, η τίγρης θα είναι ανήσυχη και θα ψάχνει να με βρει» λέει ο Sholeh, που του αρέσει να είναι πάντα μαζί της, να παίζει με το πανέμορφο αιλουροειδές, και να το ταΐζει στο στόμα, χωρίς κανένα φόβο.

Μπορεί η τίγρης να έχει εξημερωθεί και να συμπεριφέρεται μαζί του σαν γάτα, αλλά δεν είναι εύκολο για τον Sholeh να ξεφύγει, όταν πέφτει επάνω του, τον φιλά ή τον δαγκώνει παιχνιδιάρικα.

«Συνειδητοποιώ ότι είναι ένα ζώο που έχει τα δικά του ένστικτα», εξηγεί. «Όταν παίζει μπορεί να σε γρατσουνίσει και να σε δαγκώσει. Και αυτά είναι μόνο μερικοί από τους κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπίσω», προσθέτει.

Ο Ινδονήσιος έχει δεκάδες γρατζουνιές στο σώμα του από τα παιχνίδια με την τίγρη και μια φορά παρά λίγο να του βγάλει το μάτι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ