ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αναστασιάδης: Η καλή μας πίστη έχει αποδειχθεί

Ν. Αναστασιάδης: Η καλή μας πίστη έχει αποδειχθεί
Eurokinissi/φώτο αρχείου

Τα περί διαδικαστικών τάχα προτάξεων αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας» και διερωτήθηκε, «αν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει ή απλώς θα μεταβαίνουμε για εκδρομικούς λόγους στη Γενεύη».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο κοινωνικής εκδήλωσης ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης εξήγησε ότι αν η θέση του για την Γενεύη ήταν «πρόταξη», θα πρέπει να ήταν προ της έναρξης του διαλόγου. Έχουμε εξαντλήσει, είπε, όλα τα περιθώρια που αφορούν τα τέσσερα κεφάλαια.

Συνεπώς, εκείνα που απομένουν, και (αυτό) απαιτείται, διότι είναι ουσιώδη θέματα, είναι ιδιαίτερα εκείνο της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. «Αν η Τουρκία εννοούσε, αυτά τα οποία προβάλλει, θα έπρεπε να αποδεχθεί με δεδομένη την αρχή ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί συμφωνημένο, αν δεν συμφωνηθούν όλα».

Συνεπώς, τόνισε , η καλή μας πίστη έχει αποδειχθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, ακόμη και μέσα από την πρόταση που υποβάλαμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ