Ρέντσι: Να γίνουν ταυτόχρονα ιταλικές και γερμανικές εκλογές
Την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ιταλικών εκλογών με αυτές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο, ζήτησε σήμερα ο Ματέο Ρέντσι
Κάτι τέτοιο θα έχει νόημα «υπό μια ευρωπαϊκή διάσταση», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
Οι γερμανικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκλογές στην Ιταλία πρόκειται να διεξαχθούν υποχρεωτικά έως τον Μάιο του 2018.
Ωστόσο, εκφράζονται απόψεις περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει την εξουσία να διαλύσει Βουλή και Γερουσία, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών αφού θα έχει προηγηθεί η ψήφιση ενός νέου εκλογικού νόμου για τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της χώρας.
ΚΟΣΜΟΣ
Το Telegram απορρίπτει τον ρωσικό ισχυρισμό ότι ξένοι κατάσκοποι διαβάζουν μηνύματα στρατιωτών
11:33
ΕΛΛΑΔΑ
Νοσοκομείο Νίκαιας: Ένταση μεταξύ νοσηλευτών και αστυνομικών κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη (pics & vid)
11:27
ΚΟΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ: Ιράν: Ώρα αποφάσεων για τον Τραμπ - Το παράθυρο ευκαιρίας και το ρίσκο της επόμενης ημέρας
11:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης από «AI Impact Summit»: Το δημόσιο πρέπει να ενημερώσει άμεσα τα συστήματά του (vid)
11:18
ΕΛΛΑΔΑ