ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί κατά λάθος σκότωσαν πέντε νεκροθάφτες

Αστυνομικοί κατά λάθος σκότωσαν πέντε νεκροθάφτες
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Luc Gnago

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι πέντε υπάλληλοι ενός γραφείου κηδειών σκοτώθηκαν στο Αρά στην Ακτή Ελεφαντοστού, από αστυνομικούς που καταζητούσαν τους δράστες μιας ληστείας.

«Το σοκ είναι τεράστιο. Οι νεκροθάφτες επέστρεφαν στο Αμπιτζάν μετά από μια κηδεία όταν το όχημά τους, μια νεκροφόρα, μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών», δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ο Φιρμίν Κουακού, ένας κάτοικος της περιοχής.

Η αστυνομία αναζητούσε τους ληστές που άρπαξαν 32 εκατομμύρια φράγκα (περίπου 49.000 ευρώ) από έναν εύπορο έμπορο της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε υπάλληλοι του γραφείου κηδειών και ένας περαστικός σκοτώθηκαν από τα πυρά. Τον απολογισμό αυτό επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός επίτροπος προσθέτοντας ότι διενεργείται ήδη έρευνα για την υπόθεση. Για την ώρα, έχουν συλληφθεί τέσσερις αστυνομικοί και ο επικεφαλής της ομάδας τους.

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2016 όλοι οι αστυνομικοί της πόλης Κατιολά αποσπάστηκαν σε άλλες περιοχές μετά από μια υπόθεση αστυνομικής βίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ταραχές στην περιοχή. Στα τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση στην Νταλόα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού, από αγνώστους που κατάφεραν να αποσπάσουν όπλα και να απελευθερώσουν τους κρατούμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ