ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία επιμένει στην απαγόρευση επίσκεψης της βάσης Ιντσιρλίκ στους Γερμανούς

Η Τουρκία επιμένει στην απαγόρευση επίσκεψης της βάσης Ιντσιρλίκ στους Γερμανούς
REUTERS/Tobias Schwarz/Pool/File Photo

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν η Άγκυρα να επιτρέψει αυτή την στιγμή σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τα γερμανικά στρατεύματα στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, αλλά η Άγκυρα μπορεί να επανεξετάσει την στάση της, στην περίπτωση που δει κάποια «θετικά βήματα» από το Βερολίνο.

Ισχυριζόμενη ότι το Βερολίνο χρειάζεται να βελτιώσει αρχικά την συμπεριφορά του, η Άγκυρα απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα σε Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να επισκεφθούν τη βάση Ιντσιρλίκ, όπου είναι ανεπτυγμένοι περίπου 250 Γερμανοί στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Παρατηρούμε ότι η Γερμανία στηρίζει οτιδήποτε είναι ενάντια στην Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια συνέντευξη Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν για εμάς να επιτρέψουμε τώρα σε Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να επισκεφθούν τη βάση Ιντσιρλίκ. Αν προχωρήσουνε σε θετικά βήματα στο μέλλον, μπορεί να επανεξετάσουμε το θέμα», σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ