ΚΟΣΜΟΣ

Η απίστευτη ιστορία ενός θύματος βιασμού: Οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί τον βιαστή της

Η απίστευτη ιστορία ενός θύματος βιασμού: Οι γονείς της την ανάγκασαν να παντρευτεί τον βιαστή της
EPA/Ulises Rodrνguez

Μια γυναίκα από την Φλόριντα καταγγέλλει ότι ήταν μόλις 11 ετών όταν η οικογένειά της την ανάγκασε να παντρευτεί τον βιαστή της.  

Πρόκειται για την Sherry Johnson η οποία βιάστηκε τέσσερις φορές από μέλη της ενορίας της όταν ήταν παιδί και σε ηλικία μόλις 10 ετών έμεινε έγκυος. Οι γονείς της αντί να την προστατεύσουν, έσπευσαν να δώσουν στον βιαστή της τη συγκατάθεσή τους να παντρευτεί την ανήλικη κόρη τους.

«Η μητέρα μου με ρώτησε αν θέλω να παντρευτώ. Και εγώ της είπα: "Δεν ξέρω τι είναι γάμος και πώς πρέπει να συμπεριφερθώ ως σύζυγος"», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Johnson, στους New York Times συμπληρώνοντας: «Η μητέρα μου μού απάντησε: "Ε, μάλλον τότε θα πρέπει να παντρευτείς"».

Η Johnson αποκαλύπτει ότι ο γάμος αυτός μετέτρεψε σε εφιάλτη τη ζωή της. Δεν τελείωσε ποτέ το σχολείο και καθόταν σπίτι για να φροντίζει τα εννέα παιδιά της. «Ηταν πραγματικά μια φρικτή ζωή» είπε η ίδια, αναφέροντας παράλληλα ότι κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να πάρει διαζύγιο από τον άνδρα της.

Πρόσφατα η Johnson έγραψε ένα βιβλίο, το «Forgiving the Unforgivable» («Συγχωρώντας τα ασυγχώρητα»), όπου περιγράφει τα δεινά που έζησε στα χέρια του βιαστή της.

Η ιστορία της ενέπνευσε τη γερουσιαστή της Φλόριντα, Cynthia Stafford, να προωθήσει την επεξεργασία ενός νομοσχεδίου που θα καταργεί και θα κηρύττει παράνομους τους γάμους ανηλίκων στη Φλόριντα.

Ο γάμος είναι υπόθεση ενηλίκων» είπε η Sherry Johnson, και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να ψηφίζουν, δεν θέλουμε να πίνουν αλκοόλ, απαγορεύεται να οδηγήσουν αλλά τους επιτρέπουμε να παντρευτούν πριν τα 16;.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε, ενώ την ίδια τύχη είχε και νομοσχέδιο που επιχειρήθηκε να περάσει από τη Βουλή και τη Γερουσία του New Hampshire και του New Jersey.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης του New Jersey, Chris Christie υποστήριξε ότι «μια απαγόρευση χωρίς εξαιρέσεις θα έθιγε την κουλτούρα και τις παραδόσεις κάποιων κοινοτήτων με συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ