ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (pics&vid)

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (pics&vid)
REUTERS/Omar Sobhani

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 350 τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονται ξένες πρεσβείες και το προεδρικό παλάτι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες βρίσκονται μέλη του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας. «Δεν είναι σαφές αυτή την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters γερμανική πηγή στη αφγανική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με την μέχρι τότε ενημέρωση, δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

Συγκλονιστικές εικόνες

Οι πρώτες εικόνες από χρήστες του twitter αλλά και από το πρακτορείο Reuters συγκλονίζουν:

Ένα μαύρο σύννεφο καπνού πλανάται πάνω από το κέντρο της πόλης. Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη στην Καμπούλ, καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα. Άνθρωποι που πήγαιναν στη δουλειά τους, γεμάτοι αίματα προσπαθούν να βοηθήσουν τους βαριά τραυματίες και να τους βάλουν στα ασθενοφόρα.

«Η έκρηξη έγινε γύρω στις 08:25 το πρωί στην 17η οδό Ουαζίρ Ακμπάρ Χαν. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλοί, ενώ καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα. Kαταστροφές υπέστησαν κτίρια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Αχμέντ Φαχίμ, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ