Μέρκελ: Η Βρετανία θα παραμείνει «καλός εταίρος» και μετά το Brexit
Η Γερμανία θα προσεγγίσει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας κατά νου ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει ένας εταίρος της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
"Θα διεξαγάγουμε τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση υπό το πνεύμα ότι η Βρετανία θα παραμείνει ένας καλός εταίρος" είπε η καγκελάριος σε ομιλία της στη Νυρεμβέργη.
"Όμως θα πρέπει επίσης να εξετάσουμε τα πράγματα που ενισχύουν την ΕΕ και να μην επικεντρωθούμε αποκλειστικά στις συνομιλίες για την έξοδο", πρόσθεσε.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποίησε για άλλη μια φορά στις αρχές της εβδομάδας ότι η χώρα της θα αποχωρήσει από την ΕΕ και χωρίς να υπάρξει συμφωνία, αν δεν καταφέρει να πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες της με τις Βρυξέλλες.
Τραγωδία στην Ισπανία: Αγωνία για επιζώντες, 3ήμερο πένθος, αναπάντητα ερωτήματα και πολιτική θύελλα
23:55
Ο Μπολσονάρο αυτοανακηρύχθηκε από τις ΗΠΑ πρόεδρος της Βραζιλίας
23:52
«Είδα νεκρούς κάτω από το τρένο»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το πολύνεκρο δυστύχημα στην Ισπανία
23:43
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Οι θαλάσσιες ζώνες δεν είναι πεδίο πλειστηριασμού»
23:30