ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Κίνα συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους

Γερμανία - Κίνα συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
REUTERS/Fabrizio Bensch

Η Γερμανία και η Κίνα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για μία επενδυτική συμφωνία μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία των δύο χωρών.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκαναν την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στο Βερολίνο.

640x640 11

REUTERS/Fabrizio Bensch

Η επενδυτική συμφωνία θα ωφελήσει το αμφίδρομο άνοιγμα των αγορών της Κίνας και της ΕΕ και θα ενισχύσει την απελευθέρωση του εμπορίου και τη διευκόλυνση των επενδύσεων, δήλωσε ο Λι. Από την πλευρά της, η Μέρκελ σημείωσε ότι η Γερμανία αποδίδει μεγάλη προσοχή στην επενδυτική συμφωνία ΕΕ-Κίνας, προσθέτοντας ότι η υπογραφή της θα αποτελέσει καλή αφετηρία για τις διαπραγματεύσεις με στόχο μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Κίνας.

640x640 12

REUTERS/Fabrizio Bensch

Ο Κινέζος πρωθυπουργός βρίσκεται στη Γερμανία για διήμερη επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των αρχηγών των κυβερνήσεων των δύο χωρών, η οποία λαμβάνει χώρα από το 2004.

Ο Λι θα επισκεφθεί στη συνέχεια το Βέλγιο για να συμπροεδρεύσει, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της 19ης συνόδου ΕΕ-Κίνας και να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ