ΚΟΣΜΟΣ

To PKK διαψεύδει την Τουρκία: Εμείς ρίξαμε το στρατιωτικό ελικόπτερο (pics)

To PKK διαψεύδει την Τουρκία: Εμείς ρίξαμε το στρατιωτικό ελικόπτερο (pics)
Dogan News Agency/Sekvan Kuden/via REUTERS

Οι αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι κατέρριψαν ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη την Τετάρτη και στο οποίο επέβαιναν 13 στρατιωτικοί.

Το ελικόπτερο «δέχθηκε πυρά μιας από τις μονάδες μας που βρισκόταν στην περιοχή. Το ελικόπτερο που επλήγη συνετρίβη επιχειρώντας να απομακρυνθεί» ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα του PKK, όπως μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat.

640x640 2

Dogan News Agency/Sekvan Kuden via REUTERS

Δεκατρείς στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας στρατηγός και δύο συνταγματάρχες, σκοτώθηκαν όταν ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο Cougar που συνετρίβη στην νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, όπως είχε ανακοινώσει το Γενικό Επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι το ελικόπτερο συνετρίβη τρία λεπτά μετά την απογείωσή του στην περιοχή Σενόμπα στην επαρχία Σιρνάκ, έπειτα από πρόκρουση με καλώδια γραμμών υψηλής τάσης.

640x640 3

Dogan News Agency/Sekvan Kuden via REUTERS

«Η συντριβή του ελικοπτέρου σημείωθηκε στις 20:55 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί», σημείωνε η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ