ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κανονικά θα διεξαχθεί το φεστιβάλ Rock am Ring

Γερμανία: Κανονικά θα διεξαχθεί το φεστιβάλ Rock am Ring
twitter/ Rock am Ring

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, το φεστιβάλ ροκ μουσικής Rock am Ring που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γερμανία, μετά την εκκένωση του χώρου χθες Παρασκευή εξαιτίας τρομοκρατικής απειλής.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα στον ιστότοπό τους ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι έρευνες στον χώρο που πραγματοποιείται το φεστιβάλ, στην πόλη Nürburg κοντά στο Κόμπλεντς στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο της νοτιοδυτικής Γερμανίας, έχουν ολοκληρωθεί.

«Έπειτα από ενδελεχή έρευνα σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για επικείμενο κίνδυνο», εξήγησαν οι διοργανωτές. Η αστυνομία «έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών τοποθέτησης του εξοπλισμού», πρόσθεσαν.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα έναρξης του φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.

Νωρίτερα σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο κρατίδιο της Έσσης στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, οι ύποπτοι εργάζονταν για μια εταιρεία που βοήθησε στη διοργάνωση αυτού του ετήσιου φεστιβάλ. Ένας από τους δύο φέρεται ότι ανήκει στην υπερσυντηρητική κίνηση των σαλαφιστών μουσουλμάνων.

Το υπαίθριο φεστιβάλ Rock am Ring διακόπηκε την Παρασκευή την ημέρα που άρχισε, αφού η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή. Περίπου 90.000 άνθρωποι που επρόκειτο να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην κατασκήνωση που έχει στηθεί έξω από το χώρο της συναυλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ