ΚΟΣΜΟΣ

Την εξομάλυνση των σχέσεων του Βερολίνου με την Άγκυρα θα επιδιώξει ο Γκάμπριελ

Την εξομάλυνση των σχέσεων του Βερολίνου με την Άγκυρα θα επιδιώξει ο Γκάμπριελ
REUTERS/ THILO SCHMUELGEN

Την εξομάλυνση των σχέσεων του Βερολίνου με την Άγκυρα θα επιδιώξει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Τουρκία.

Οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν έπειτα από μία σειρά διενέξεων, με το Βερολίνο να εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τους στρατιώτες του από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Ιορδανία ή σε κάποια άλλη χώρα στην περιοχή, διότι η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν αυτή τη βάση.

Επιπλέον, ένταση επικράτησε στις σχέσεις των δύο χωρών μετά τη σύλληψη στην Τουρκία Γερμανού δημοσιογράφου κι από τις αποφάσεις απαγόρευσης των προεκλογικών συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα προς την εξομάλυνση» τόνισε ο Γκάμπριελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ