Την εξομάλυνση των σχέσεων του Βερολίνου με την Άγκυρα θα επιδιώξει ο Γκάμπριελ
Την εξομάλυνση των σχέσεων του Βερολίνου με την Άγκυρα θα επιδιώξει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Τουρκία.
Οι σχέσεις των δύο χωρών διαταράχθηκαν έπειτα από μία σειρά διενέξεων, με το Βερολίνο να εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τους στρατιώτες του από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Ιορδανία ή σε κάποια άλλη χώρα στην περιοχή, διότι η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν αυτή τη βάση.
Επιπλέον, ένταση επικράτησε στις σχέσεις των δύο χωρών μετά τη σύλληψη στην Τουρκία Γερμανού δημοσιογράφου κι από τις αποφάσεις απαγόρευσης των προεκλογικών συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή Τούρκων υπουργών στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Εξετάζουμε τις δυνατότητες που έχουμε προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα προς την εξομάλυνση» τόνισε ο Γκάμπριελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη.
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ αποκλείστηκε από τα κονδύλια ενεργειακής αναβάθμισης ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση»
16:38
Γαλλία: Στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον drone που πετούσαν πάνω από μια βάση πυρηνικών υποβρυχίων
16:30
Vision Zero: Η κατάταξη της Ελλάδας στα τροχαία και η ευρωπαϊκή στρατηγική οδικής ασφάλειας
16:24
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16