ΚΟΣΜΟΣ

Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές

Δήμαρχος Λονδίνου: Δεν πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές
REUTERS/Toby Melville

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τη θλίψη και τη οργή που νιώθει η πόλη μας. Αισθάνομαι αποτροπιασμό και οργή που αυτοί οι δειλοί τρομοκράτες έβαλαν εσκεμμένα στο στόχαστρό τους αθώους Λονδρέζους και τουρίστες που απολάμβαναν το Σαββατόβραδό τους», δήλωσε ο Καν στους δημοσιογράφους.

«Οι τρομοκράτες θέλουν να μας εμποδίσουν να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που έχουμε. Θέλουν να μας σταματήσουν από το να ψηφίσουμε την Πέμπτη στις βουλευτικές εκλογές. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό», τόνισε.

«Δεν συμφωνώ με την αναβολή των εκλογών, πιστεύω με πάθος στη δημοκρατία. Ένα από τα πράγματα που απεχθάνονται οι τρομοκράτες είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Καν.

Ωστόσο ο δήμαρχος του Λονδίνου πρόσθεσε ότι «το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό. Αυτό σημαίνει ότι μια επίθεση στη χώρα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα πιθανή».

Προειδοποίησε μάλιστα τους Λονδρέζους ότι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πρωτεύουσας θα είναι αυξημένη: «Οι Λονδρέζοι θα παρατηρήσουν σήμερα αυξημένη αστυνομική παρουσία, όπως και τις επόμενες λίγες ημέρες, Κάποιοι από τους αστυνομικούς θα είναι και ένοπλοι».

Τέλος ο Καν επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και σε εγρήγορση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ