Υπουργός αρμόδιος για Brexit: Πιθανόν... η ημερομηνία για τις εκλογές δεν μπορεί να αλλάξει
Η ημερομηνία της 8ης Ιουνίου για τις βρετανικές βουλευτικές εκλογές πιθανόν δεν μπορεί να αλλάξει μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.
«Δεν είμαι σίγουρος πως η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών είναι κάτι που μπορεί νομικά να γίνει. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στον νόμο νομίζω και ποιος θα τις κάνει; Το κοινοβούλιο δεν υφίσταται πλέον», δήλωσε ο Ντέιβις στο BBC, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει διαλυθεί ενόψει των εκλογών.
Δήλωσε ακόμη πως η αναστολή της προεκλογικής εκστρατεία θα είναι σχετικά σύντομη.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν η επίθεση είχε στόχο να διαταράξει την εκλογική διαδικασία. Αν είναι έτσι, δήλωσε, αυτό είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αναβληθούν οι εκλογές.
Ο Ντέιβις επικαλέστηκε τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη ως παράδειγμα, λέγοντας πως άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε διεξαγωγή εκλογών λίγο χρόνο έπειτα από μια τρομοκρατική επίθεση.
Πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη Αλκέτ Ριζάι
18:34
Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο – Παιδιά ανάμεσα στα θύματα
18:23
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά σε δάσος στην Ελάνη Χαλκιδικής
18:13
Υπόθεση Κυψέλης: Τι έκανε η Εισαγγελία Ανηλίκων από το 2020 για την προστασία των ανηλίκων
18:02