ΚΟΣΜΟΣ

«Εξάψαλμος» Τραμπ κατά του δημάρχου στο Λονδίνο

«Εξάψαλμος» Τραμπ κατά του δημάρχου στο Λονδίνο
REUTERS/ Carlo Allegri

Επικριτικός απέναντι στον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά την οποία επτά άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και 48 τραυματίστηκαν, ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σχολιάζοντας την επίθεση με ανάρτησή του στο twitter, ο Τραμπ κάλεσε τον κόσμο να πάψει να είναι «πολιτικά ορθός» ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια.

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας», έγραψε και συνέχισε: «Αν δεν φανούμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει».

«Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'», τόνισε σχετικά με την αντίδραση του δημάρχου της πόλης.

Ο Σαντίκ Καν -ο οποίος εξελέγη πέρυσι και είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας- είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε προσφέρει στη Βρετανία τη βοήθεια των ΗΠΑ και είχε διαφημίσει την αμφιλεγόμενη ταξιδιωτική απαγόρευση που προσπαθεί να επιβάλει ως ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τους Αμερικανούς.

«Παρατηρείτε ότι δεν έχουμε ντιμπέιτ για τα όπλα αυτή τη στιγμή; Και αυτό επειδή χρησιμοποίησαν μαχαίρα και ένα φορτηγό», συνέχισε ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ