ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει ένα δένδρο στη μέση;

Γιατί αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου έχει ένα δένδρο στη μέση;
Osports/Sina

Οι μαθητές που παίζουν ποδόσφαιρο στο γήπεδο του κινέζικου γυμνασίου Yucai θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφύγουν την πρόσκρουση με την τεράστια βελανιδιά, η οποία υπάρχει στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου.

Βλέποντας τη βελανιδιά στη μέση του γηπέδου πολλοί αναρωτιόνται γιατί δε την ξερίζωσαν. Η απάντηση είναι απλή: επειδή είναι υπεραιωνόβια και θεωρείται ιερή. Τότε γιατί έφτιαξαν το γήπεδο εκεί; Γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή.

Το γυμνάσιο Yucai περιβάλλεται από διάφορα ιστορικά κτίρια και αυτός ήταν ο μόνος διαθέσιμος χώρος για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου. Πριν από την έναρξη των εργασιών του γηπέδου, το σχολείο ζήτησε άδεια να μεταφερθεί το δέντρο σε κάποιο άλλο μέρος.

Η βελανιδιά ήταν εκατοντάδων ετών και θεωρούνταν εθνικός θησαυρός. Η μεταφύτευση του δένδρου κρίθηκε υπερβολικά επικίνδυνη και έτσι το γήπεδο φτιάχτηκε γύρω από το δέντρο.

Το γυμνάσιο Yucai είναι ιστορικό, καθώς είναι χτισμένο μέσα στους θρυλικούς βασιλικούς κήπους του Πεκίνου των δυναστειών Minq και Qing. Μάλιστα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του περιοδικού Beijing News αυτή η βελανιδιά είναι το παλαιότερο δένδρο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Οι φωτογραφίες του γηπέδου ποδοσφαίρου, με το δέντρο στο κέντρο, άρχισαν να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αντλώντας κάθε είδους χιουμοριστικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ