ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Ντ.Τραμπ στον δήμαρχο Λονδίνου: Χρησιμοποιεί άθλιες δικαιολογίες

Νέα επίθεση Ντ.Τραμπ στον δήμαρχο Λονδίνου: Χρησιμοποιεί άθλιες δικαιολογίες
REUTERS/Jonathan Ernst

Νέα επίθεση στον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή δηλώσεις του πρώτου για την αιματηρή επίθεση στην αγγλική πρωτεύουσα, όπου έχασαν τη ζωής του επτά άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη δεκάδες.

Ο πλανητάρχης κατηγόρησε τον δήμαρχο πως χρησιμοποιεί άθλιες δικαιολογίες για να καλύψει τις αρχικές δηλώσεις του για την επίθεση.

Ο Καν ανέφερε χθες, Κυριακή σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις προς τους Λονδρέζους, ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αμέσως ο Τραμπ του έγραψε στο Twitter: «Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”!».

Εκπρόσωπος του Καν απάντησε ότι ο δήμαρχος έχει «σημαντικότερα πράγματα να κάνει» από το να απαντήσει στο «κακά ενημερωμένο» μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, ενώ ο Τραμπ έγινε στόχος σφοδρών επικρίσεων από τον Τύπο για το σχόλιο αυτό.

Ο Τραμπ επανήλθε σήμερα σχολιάζοντας και πάλι μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Άθλια δικαιολογία από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο οποίος έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα για την “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας” δήλωσή του. Τα MSM (σ.σ. αναφέρεται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης) προσπαθούν σκληρά για να την πουλήσουν».

Ο Καν εξελέγη πέρυσι δήμαρχος του Λονδίνου και έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που ηγείται μιας μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ