ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαντίκ Καν ζητά την ακύρωση της επίσκεψης του Ντ. Τραμπ στη Βρετανία

Ο Σαντίκ Καν ζητά την ακύρωση της επίσκεψης του Ντ. Τραμπ στη Βρετανία
REUTERS/Jonathan Ernst (L) and REUTERS/Clodagh Kilcoyne (R)

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να ακυρώσει την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ μετά την αντιπαράθεση που είχε μαζί του για τις δηλώσεις του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββατοκύριακου, στην καρδιά της Βρετανίας.

«Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να στρώσουμε και κόκκινο χαλί στον πρόεδρο των ΗΠΑ κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι πολιτικές του αντίκεινται σε όσα υποστηρίζουμε», δήλωσε ο Σαντίκ Καν στο βρετανικό δίκτυο Channel 4, προσθέντοντας:

Όταν έχεις μια στενή σχέση με κάποιον είναι το ίδιο με το να έχεις ένα καλό φίλο. Του συμπαραστέκεσαι στις δύσκολες ώρες αλλά και τον συμβουλεύεις όταν κάνει κάποιο λάθος. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ είναι λάθος.

Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε από την Δευτέρα, όταν ο Τραμπ κάλεσε τον κόσμο να πάψει να είναι «πολιτικά ορθός» ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια.

«Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε πολιτικά ορθοί και να καταπιαστούμε με την ασφάλεια του λαού μας», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter και συνέχισε: «Αν δεν φανούμε έξυπνοι, το πράγμα θα χειροτερέψει».

«Τουλάχιστον 7 νεκροί και 48 τραυματίες σε τρομοκρατική επίθεση και ο δήμαρχος του Λονδίνου λέει πως 'δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!'», τόνισε σχετικά με την αντίδραση του δημάρχου της πόλης.

Σημειώνεται πως ο Σαντίκ Καν είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι Βρετανοί δεν πρέπει να ανησυχήσουν βλέποντας μια αυξημένη αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

Η κόντρα συνεχίστηκε όταν ο εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε στη συνέχεια στα Βρετανικά μέσα ότι ο Σαντίκ Καν έχει σημαντικότερα πράγματα να κάνει από το να απαντήσει στα μη ενημερωμένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ, που αφαιρεί σκοπίμως από τις παρατηρήσεις του στοιχεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ