ΚΟΣΜΟΣ

Ο πεντάχρονος Ομράν, το σύμβολο της Συρίας, παίζει με την οικογένειά του

Ο πεντάχρονος Ομράν, το σύμβολο της Συρίας, παίζει με την οικογένειά του
facebook/ ‎Kinana Allouche

Έζησε την απόλυτη κόλαση που κανένα παιδί, ουδείς στο κόσμο, θα έπρεπε να βιώνει και έγινε σύμβολο της τραγωδίας του εμφυλίου στη Συρία. Η εικόνα του πεντάχρονου Ομράν, πριν από έναν χρόνο -ένα αγοράκι καταματωμένο και σοκαρισμένο μέσα σε ένα ασθενοφόρο αμέσως μετά τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι που ισοπέδωσε το σπίτι του- συγκλόνισε ολόκληρη την Οικουμένη.

Μόλις είχαν κατορθώσει να τον βγάλουν ζωντανό από τα ερείπια. Ήταν καλυμμένος με σκόνη και βρωμιές. Ο αδερφός του, ο δεκάχρονος Αλί, πέθανε υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά του. Ήταν ένα από τα εκατοντάδες παιδιά, θύματα του ανελέητου πολέμου.

omran mesa

Πηγή: REUTERS/Mahmoud Rslan

Σήμερα, είναι απόλυτα υγιής και χαρούμενος και παραμένει στην πόλη του, το Χαλέπι -το οποίο τελεί πλέον υπό κυβερνητικό έλεγχο- μαζί με τους γονείς του. Σε βίντεο που δημοσιεύει το Ruptly, ο Ομράν κάθεται στα γόνατα του πατέρα του και τίποτα πάνω του δεν υποδηλώνει την φρίκη την οποία έζησε. Ο πατέρας περιγράφει στην κάμερα τις δυσκολίες που βίωσαν.

Παίζει χαρούμενος με μια μπάλα, ενώ ο πατέρας του τον βοηθάει να ανέβει στο κρεββάτι του. Το αγοράκι, χαμογελαστό, μιλάει και το ίδιο στην κάμερα.

Η συνέντευξη της οικογένειας παραχωρήθηκε σε, υποστηρικτικό προς τον Άσαντ, τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ