Το Πόρτλαντ θα κατασκευάσει ουρανοξύστη από ξύλο (pic+vid)
Πράσινο φως έδωσαν οι αρχές του Πόρτλαντ για την κατασκευή του πρώτου ουρανοξύστη που θα κατασκευαστεί από νέο τύπο ξύλου, γνωστό και ως CLT (Cross Laminated Timber).
Το δωδεκαόροφο κτίριο ονομάζεται Framework και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί στα μέσα του ερχόμενου έτους. Από μπετόν θα είναι μόνο τα θεμέλια του, ενώ η αντισεισμική του θωράκιση θα ενισχυθεί με ατσάλι.
Το κτίριο θα στεγάζει γραφεία της Albina Community Bank, της Beneficial State Bank ενώ θα διαθέτει και διαμερίσματα προς ενοικίαση και πώληση.
Όπως εξηγεί στην επιθεώρηση «Αrchitectural Digest» ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Thomas Robinson, «έχει δημιουργηθεί ένα νέο υλικό το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα μέχρι τώρα αδιανόητα. Είναι ένα είδος ξυλείας το οποίο παράγεται από την κόλληση στρώσεων ξύλου επιτρέποντας την κατασκευή στατικών φορέων».

(Πηγή: LEVER Architecture)
Framework: Mass Timber Beam-to-Column Seismic Testing at Portland State University from LEVER Architecture on Vimeo.
Νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας: Ποιες οι βασικές αλλαγές στην εκπαίδευση
05:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 2,4 δισ. καταβάλλονται έως 27 Φεβρουαρίου
04:00
Δάνεια ελβετικού φράγκου: Τι να προσέξετε στους όρους μετατροπής τους σε ευρώ
03:00
Συντάξεις Μαρτίου: Όλες οι ημερομηνίες για την καταβολή στους δικαιούχους
02:00