ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε

Μιανμάρ: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε
Twitter/@SapiensaMexico

Συνεχίζεται τo θρίλερ με την εξαφάνιση του στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ, με νέες πληροφορίες, από το Γαλλικό πρακτορείο να αναφέρουν ότι τα συντρίμμια του έχουν βρεθεί σε θαλάσσια περιοχή της χώρας.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν 20 μίλια δυτικά της πόλης Νταουέι στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, εκτελώντας εσωτερική πτήση.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την νότια παραθαλάσσια πόλη Μιέικ, και προορισμός του ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, Γιάνγκον. Ωστόσο το στίγμα του χάθηκε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις στρατιωτικές αρχές της χώρας.

«Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη αφού χάθηκε η επαφή» δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Μιέικ.

Αρχικά οι Αρχές πολιτικής αεροπορίας είχαν ανακοινώσει ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 105 άνθρωποι. Στη συνέχεια όμως ο στρατός ανακοίνωσε ότι συνολικά οι επιβάτες ήταν 120, εκ των οποίων οι 106 ήταν στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους και οι υπόλοιποι 14 ήταν μέλη του πληρώματος. Όπως σημειώνει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, τα αεροσκάφη Y-8-200F έχουν μέγιστη χωρητικότητα 200 ατόμων. Το συγκεκριμένο είχε αγοραστεί τον Μάρτιο του 2016 και είχε μόλις 809 ώρες πτήσης. Εκτός από τους επιβάτες μετέφερε και 2,4 τόνους εφοδίων.

Μία πηγή του αεροδρομίου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε πάντως ότι οι αρχές δεν έχουν πολλές ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζώντες. «Κλίνουμε προς την πιθανότητα τεχνικής βλάβης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός.

Κινητοποιημένες είναι οι δυνάμεις του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ