ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Οι Αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν δύο φακέλους με εκρηκτικά

Ιταλία: Οι Αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν δύο φακέλους με εκρηκτικά
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Remo Casilli

Δύο τρομο-φάκελοι εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν από τις Αρχές της Ιταλίας και συγκεκριμένα την αστυνομία του Τορίνο την Τετάρτη. Παραλήπτες των φακέλων ήταν οι Ιταλοί δικαστές Αντόνιο Ρινάουντο και Ρομπέρτο Σπαράνια.

Οι εν λόγω δικαστές ασχολούνται με έρευνες και υποθέσεις που αφορούν τον αναρχικό χώρο. Οι φάκελοι, που επρόκειτο να φτάσουν στα χέρια τους, περιείχαν μπαταρίες, ηλεκτρικά καλώδια και εκρηκτικό.

Οι φάκελοι εξουδετερώθηκαν στο προαύλιο του δικαστηρίου, ενώ εκκενώθηκε ένα μέρος του κτιρίου για περίπου μια ώρα.

Την Δευτέρα ξεκίνησε στο Τορίνο δίκη σε βάρος επτά μελών της οργάνωσης Federazione Anarchica Informale (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία- Fai), τη φυλάκιση των οποίων είχε διατάξει ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Σπαράνια.

Η κατηγορία που τους απαγγέλλεται είναι σχεδιασμός και εκτέλεση επιθέσεων με χρήση εκρηκτικών, με στόχους, μεταξύ άλλων, και τμήματα των καραμπινιέρων. Οι επτά κατηγορούμενοι είναι οι Αλφρέντο Κόσπιτο, Άννα Μπενιαμίνο, Νικόλα Γκάι, Ντανίλο Κρεμονέζε, Βαλεντίνα Σπετσιάλε, Μάρκο Μπισέστι και Αλεσσάντρο Μερκολιάνο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε στενή σχέση της οργάνωσης Fai με την ελληνική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ εισαγγελικές αρχές είχαν αναφερθεί, πρόσφατα, στον κίνδυνο αποστολής νέων εκρηκτικών πακέτων μέσα στον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή των τελευταίων δυο πακέτων που εντοπίσθηκαν σήμερα, ο ιταλικός Τύπος «φωτογραφίζει» την οργάνωση Fai.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ