ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Εντοπίστηκαν πτώματα και συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους

Μιανμάρ: Εντοπίστηκαν πτώματα και συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους
CINCDS MYANMAR/Handout/via Reuters

Τρία πτώματα, δύο ενηλίκων κι ενός παιδιού, εντοπίστηκαν στη θάλασσα μαζί με συντρίμμια του στρατιωτικού αεροσκάφους της Μιανμάρ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες ενώ πετούσε πάνω από τη Θάλασσα του Ανταμάν.

Τα πτώματα, καθώς κι ένας τροχός που εκτιμάται ότι ανήκει στο σύστημα προσγείωσης του κινεζικού μεταγωγικού αεροσκάφους Y-8-200F, εντοπίστηκαν στη θάλασσα από το πολεμικό ναυτικό της χώρας, που έχει αναλάβει τις έρευνες, σε απόσταση 35 χλμ από την παραθαλάσσια πόλη Λαονγκλόν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Επιπλέον εντοπίστηκαν και δύο σωσίβια και μερικές βαλίτσες με ρούχα, που εκτιμάται ότι ανήκαν στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση από την νότια παραθαλάσσια πόλη Μιέι προς τη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, Γιάνγκον, επέβαιναν 122 άνθρωποι, 108 στρατιωτικοί με τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και 14μελές πλήρωμα. Ανάμεσά τους ήταν και 15 παιδιά.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ 29 λεπτά μετά την απογείωσή του κι ενώ πετούσε σε ύψος 18.000 ποδών πάνω από τη θάλασσα στο Ανταμάν, 70 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταουέι.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες, με τη συμμετοχή εννέα πλοίων του πολεμικού ναυτικού, πέντε στρατιωτικών αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, που λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν τα συντρίμμια του μεταγωγικού αεροσκάφους Y-8-200F.

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές που πάντως σημειώνουν πως οι καιρικές συνθήκες ήταν «φυσιολογικές» και η ορατότητα κατά την απογείωση ήταν καλή, παρά το γεγονός ότι είναι η περίοδος των μουσώνων για τη Μιανμάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ