ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος δυνάμεων του Άσαντ

Συρία: Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος δυνάμεων του Άσαντ
Φωτό αρχείου REUTERS/Alaa Al-Faqir

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος δυνάμεων προσκείμενων στο συριακό καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, επιχειρούν στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξαπολύουν επίθεση ενάντια σε στόχο του δυτικού συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία και το Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον τόνισε πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, παρόμοιο με το MQ-1 (σ.σ. το Reaper της General Atomics), κατερρίφθη αφού άνοιξε πυρ εναντίον δυνάμεων του συνασπισμού που πραγματοποιούσαν περιπολία έξω από ζώνη αποκλιμάκωσης στην βόρεια Συρία.

Ο Ντίλον απέκλεισε την πιθανότητα το αεροσκάφος να πραγματοποιούσε μια προειδοποιητική βολή, δηλώνοντας ότι είχε στόχο να επιτεθεί στις δυνάμεις του συνασπισμού. Σημείωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες στις δυνάμεις της συμμαχίας.

Ο εκπρόσωπος τόνισε πως νωρίτερα οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ακόμη μια επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα και κατευθύνονταν ενάντια σε μαχητές που φέρουν την στήριξη των ΗΠΑ κοντά στην πόλη Ατ Τανφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ