ΚΟΣΜΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα του Βρετανικού Τύπου: Το «παιχνίδι» της Μέι γύρισε μπούμερανγκ

Τα πρωτοσέλιδα του Βρετανικού Τύπου: Το «παιχνίδι» της Μέι γύρισε μπούμερανγκ
REUTERS/Luke MacGregor/ file photo

Οι περισσότερες βρετανικές εφημερίδες εκτύπωσαν την Παρασκευή επιπλέον εκδόσεις, προκειμένου να αποτυπώσουν τα πρώτα αποτελέσματα των πρόωρων βρετανικών εκλογών.

Όπως είναι επόμενο, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα σχολιάζουν την «ήττα» της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία όπως λένε, έπαιξε και έχασε, κάνοντας λόγο για ένα σοκαριστικό για εκείνη αποτέλεσμα.

Αυτά είναι μερικά από τα σημερινά βρετανικά πρωτοσέλιδα

Daily Telegraph: Σοκ για τη Μέι καθώς τα exit polls δείχνουν μετέωρο κοινοβούλιο

telegraph

Daily Mail: Η Τερέζα «στην τσίτα» καθώς το ρίσκο της γύρισε μπούμερανγκ

mail

Τόσο η Daily Telegraph όσο και η Daily Mail γράφουν πως η Μέι θα χάσει την πλειοψηφία, αφήνοντας τη Βρετανία με ένα «μετέωρο κοινοβούλιο». Στο δημοσίευμά της η Telegraph αναφέρει ακόμα πως από το αποτέλεσμα διακυβεύονται τόσο η πρωθυπουργία της Μέι, όσο και το Brexit.

Στο πρωτοσέλιδό της η Guardian έχει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, χαμογελαστό, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Islington.

guardian

«Η απογοήτευση της Μέι» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Sun, επισημαίνοντας ότι η πρωθυπουργός απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία. «Χάος για κυβέρνηση μειοψηφίας», «Φόβοι για το Brexit» , είναι ακόμα μερικοί από τους συνοδευτικούς τίτλους.

sun

Στο πρωτοσέλιδό της η Metro έχει τον τίτλο «Καταιγιστικός Κόρμπιν», αναφερόμενος στην επιτυχία της εκστρατείας του ηγέτη των Εργατικών, την οποία πολλοί θεώρησαν ως «πολύ αριστερή» για να έχει απήχηση.

metro

ΔΗΜΟΦΙΛΗ