Μοσκοβισί: Η Τερέζα Μέι έχασε το στοίχημα...
Την εκτίμηση ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι «έχασε το στοίχημα» που είχε βάλει προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, καθώς το κόμμα της έχασε την αυτοδυναμία του, εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.
«Η κυρία Μέι έχασε το στοίχημά της και άρα βρίσκεται σε μια λιγότερο απλή θέση, διότι κατά βάθος δεν γνωρίζει τους συσχετισμούς σήμερα το πρωί για να κυβερνήσει», εξήγησε ο Μοσκοβισί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Οι Συντηρητικοί πλέον πρέπει να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με άλλο κόμμα ή να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.
Σε ό,τι αφορά τους πιθανούς της εταίρους η Μέι «μπορεί να βρει στους Ιρλανδούς Ενωτικούς, που παραδοσιακά είναι πιο κοντά στους Συντηρητικούς. Όμως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, θα σχηματίσει μια κυβέρνηση ιδιαίτερα σύντομη», εκτίμησε ο Γάλλος επίτροπος.
Συνελήφθη στο Ηράκλειο 30χρονος για αρπαγή ανήλικης από την Αττική
16:20
Γερουλάνος από συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η νίκη στις εκλογές θα έρθει με σύστημα, οργάνωση και ενότητα
16:13
ΚΚΕ: Η άσκηση ετοιμότητας στην Ελευσίνα, κυνική ομολογία των κινδύνων από την συμμετοχή στον πόλεμο
16:09
Ο Ιρανός πρόεδρος χαιρέτισε την πακιστανική διαμεσολάβηση με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
16:06