Ιαπωνία: Σε ισχύ ο νόμος που επιτρέπει την παραίτηση του Αυτοκράτορα Ακιχίτο (pics&vid)
Μια νέα σελίδα ανοίγει για την Ιαπωνία. Το Κοινοβούλιο της χώρας έθεσε σε ισχύ τον νόμο που επιτρέπει στον Αυτοκράτορα Ακιχίτο να παραιτηθεί και να μεταβιβάσει τον θρόνο στον γιό του, πρίγκιπα Ναρουχίτο.
Η παραίτησή του θα είναι η πρώτη παραίτηση Αυτοκράτορα εδώ και σχεδόν 200 χρόνια.
Μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτραπεί στον αυτοκράτορα να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2018, κάτι που φαίνεται να παραπέμπει στα 85α γενέθλια του Ακιχίτο. Η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να επισπεύσει τις προσπάθειές της να επιλέξει μια ονομασία για την νέα περίοδο μόλις ο πρίγκιπας Ναρουχίτο ανέλθει στο Θρόνο των Χρυσανθέμων, ανέφεραν τα δημοσιεύματα.
Πέρυσι τον Σεπτέμβριο συστήθηκε μια εξαμελής κυβερνητική επιτροπή προκειμένου να συμβουλευθεί συνταγματολόγους και άλλους εμπειρογνώμονες και να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις για τις απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία που θα επιτρέπουν στον Αυτοκράτορα να παραιτηθεί, καθώς και για το καθεστώς που θα τον διέπει μετά την παραίτησή του.
Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν εάν θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα παραίτησης για κάθε αυτοκράτορα ή απλά ένας μηχανισμός που θα αφορά μόνο τον σημερινό μονάρχη.
Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί στο κοινοβούλιο και θα αφορά πλέον τις γυναίκες μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας που παντρεύονται κοινούς θνητούς.

(Η Αυτοκρατορική οικογένεια/Imperial Household Agency ofJapan/Handout via Reuters)
Χάος στο Ντόβερ στη Βρετανία: Μασκοφόροι διαδηλωτές σταμάτησαν την κυκλοφορία
13:24
Μεσσηνία: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ στην Στούπα και άρπαξαν 200.000 ευρώ
13:12
ΔΕΘ: Με παραδοσιακό τύμπανο Τάικο η υποδοχή Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ιαπωνίας
13:03
Θανατηφόρο τροχαίο στη Νάξο με θύμα 67χρονο μετά από ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου
13:00