ΚΟΣΜΟΣ

Γιούνκερ: Εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις του Brexit από αύριο στις 9:30

Γιούνκερ: Εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις του Brexit από αύριο στις 9:30
REUTERS/Hannah McKay

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε την Μεγάλη Βρετανία να μην καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογική αναμέτρηση στην χώρα, που άφησε τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, αποδυναμωμένους.

«Όσον αφορά την Κομισιόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί στις 9:30», είπε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους στην Πράγα.

«Περιμένουμε λοιπόν τους επισκέπτες από το Λονδίνο. Ελπίζω να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην λήξη των διαπραγματεύσεων».

Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στην διάθεσή τους μόλις δύο χρόνια για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα του «διαζυγίου».

Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα του πως τα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα έχουν «αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις που περιμένουμε απεγνωσμένα», όμως «πάγωσε» κάθε ελπίδα περί παράτασης του χρονικού περιθωρίου που έχουν οι δύο πλευρές για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις.

«Πριν εγερθεί το ερώτημα της παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους Βρετανούς φίλους μας, πρέπει αρχικά να ξεκινήσουν (οι διαπραγματεύσεις). Θέλω να ξεκινήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ