Γιούνκερ: Εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις του Brexit από αύριο στις 9:30
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε την Μεγάλη Βρετανία να μην καθυστερήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, λίγες μόλις ώρες μετά την εκλογική αναμέτρηση στην χώρα, που άφησε τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, αποδυναμωμένους.
«Όσον αφορά την Κομισιόν, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από αύριο το πρωί στις 9:30», είπε ο Γιούνκερ σε δημοσιογράφους στην Πράγα.
«Περιμένουμε λοιπόν τους επισκέπτες από το Λονδίνο. Ελπίζω να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην λήξη των διαπραγματεύσεων».
Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στην διάθεσή τους μόλις δύο χρόνια για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα του «διαζυγίου».
Ο Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα του πως τα αποτελέσματα των εκλογών δεν θα έχουν «αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις που περιμένουμε απεγνωσμένα», όμως «πάγωσε» κάθε ελπίδα περί παράτασης του χρονικού περιθωρίου που έχουν οι δύο πλευρές για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις.
«Πριν εγερθεί το ερώτημα της παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους Βρετανούς φίλους μας, πρέπει αρχικά να ξεκινήσουν (οι διαπραγματεύσεις). Θέλω να ξεκινήσουν».
Δεμένα τα πλοία στην Κυλλήνη λόγω θυελλωδών ανέμων - Κλειστή η γραμμή για Ζάκυνθο, Κεφαλονιά
15:26
Χατζηδάκης: Οι 14 παρεμβάσεις της κυβέρνησης για «ένα κράτος πιο φιλικό στους πολίτες»
15:17
Έρευνα για διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων στην Αλβανία - Συνολικά 20 συλλήψεις
15:08
Γερμανία: Νεκρός ελεγκτής εισιτηρίων τρένου μετά από άγριο ξυλοδαρμό - Συνελήφθη 26χρονος Έλληνας
15:00