ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό τέλος για την εγγονή του Νικήτα Χρουστσόφ - Την παρέσυρε τρένο

Τραγικό τέλος για την εγγονή του Νικήτα Χρουστσόφ - Την παρέσυρε τρένο
Wikipedia&Twitter

Η εγγονή και θετή κόρη του Νικήτα Χρουστσόφ, Γιούλια, βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί της Παρασκευής στην Μόσχα, όταν την παρέσυρε η ταχεία αμαξοστοιχία Aeroexpress, την ώρα που περπατούσε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που διενήργησαν αρμόδιοι για συγκοινωνιακά δυστυχήματα εισαγγελείς της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η Γιούλια Χρουστσόβα δεν πρόφτασε να αντιδράσει στο σφύριγμα του τρένου, με το οποίο επιχείρησε να την προειδοποιήσει ο μηχανοδηγός.

Όπως αναφέρει πηγή της υπηρεσίας άμεσης επέμβασης της πόλης, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Tass, η 77χρονη Γιούλια Χρουστσόβα, βρήκε τραγικό θάνατο στην αποβάθρα "Μιτσουριέτς", την στιγμή που πήγαινε να περάσει την σιδηροδρομική γραμμή σε ακατάλληλο σημείο.

Η Γιούλια Χρουστσόβα, ήταν κόρη του Λεονίντ Χρουστσόφ, γιού του σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο Νικήτα Χρουστσόφ υιοθέτησε την εγγονή του όταν ο Λεονίντ χάθηκε και θεωρήθηκε αγνοούμενος. Η μητέρα της, την οποία ουσιαστικά δεν γνώρισε, είχε συλληφθεί το 1943 με την κατηγορία ότι είχε επαφές με ξένους και χωρίς καν να περάσει από δίκη στάλθηκε στην εξορία στην οποία έμεινε 15 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ