ΚΟΣΜΟΣ

Μέι: Είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και να οδηγήσει σε Brexit

Μέι: Είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και να οδηγήσει σε Brexit
REUTERS/Eddie Keogh

Οι Συντηρητικοί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit. Αυτό δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά τις εκλογές στις οποίες δεν κατάφερε να αποσπάσει την αυτοδυναμία, ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από τους συναδέλφους της που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει όλες τις έδρες στο κοινοβούλιο. 

Βαλλόμενη επειδή προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές και μετά έχασε την πλειοψηφία, η Μέι είπε ότι θα συνεχίσει το κυβερνητικό έργο της και θα ορίσει σύντομα νέο υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι ενδεχόμενες αλλαγές στο προσωπικό επιτελείο της θα γίνουν κάποια άλλη ημέρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην κριτική που της ασκείται για τον τρόπο διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας της. Όπως είπε η Μέι:

Ενώ θα αναλογίζομαι τα αποτελέσματα, θα σκεφτώ τι χρειάζεται να κάνουμε στο μέλλον για να ωθήσουμε το κόμμα προς τα εμπρός. Αυτό που πιστεύω ότι είναι σημαντικό στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (...) είναι να έχουμε τη σιγουριά μιας κυβέρνησης που μπορεί να προωθήσει ένα σχέδιο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

«Δεδομένου ότι είμαστε το κόμμα που κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είμαστε το μοναδικό κόμμα που είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση», κατέληξε η πρωθυπουργός.

Ποια μέλη της κυβέρνησης μένουν στις θέσεις τους

Τα βασικά στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης θα παραμείνουν και στη νέα κυβέρνηση που σχεδιάζει η Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, παραμένουν στις θέσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, Άμυνας Μάικλ Φάλον και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ