ΚΟΣΜΟΣ

Γκαμπόν: Παρουσιάστρια ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης «πέθανε» τον πρόεδρο της χώρας

Γκαμπόν: Παρουσιάστρια ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης «πέθανε» τον πρόεδρο της χώρας
Ο πρόεδρος της χώρας REUTERS/Emma Farge

Παρουσιάστρια ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Γκαμπόν «πέθανε» τον πρόεδρο της χώρας. Η Βιβίν Οβαντόνγκ μπέρδεψε το όνομα του προέδρου της χώρας, Άλι Μπόνγκο Οντίμπα, με αυτό που πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε προ οκταετίας, ανακοινώνοντας έτσι χωρίς να το θέλει τον θάνατό του.

Η γκάφα της Οβαντόνγκ έγινε ανήμερα της επετείου του θανάτου του πρώην προέδρου Όμαρ Μπόνγκο Οντίμπα ο οποίος απεβίωσε στη Βαρκελώνη στις 8 Ιουνίου 2009, μετά από 42 χρόνια στην εξουσία. Η παρουσιάστρια έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το περιστατικό.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Άλι (σ.σ. αντί για Όμαρ) Μπόνγκο Οντίμπα έφυγε από τη ζωή στη Βαρκελώνη της Ισπανίας», είπε η δημοσιογράφος διαβάζοντας τις σημειώσεις της.

Προφανώς χωρίς να αντιληφθεί το λάθος, συνέχισε λέγοντας ότι θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ ετών από τον θάνατό του και ότι την επομένη θα τελείτο ένα μνημόσυνο.

2017 06 05T153112Z 1646899892 RC1BB90D5CE0 RTRMADP 3 UN OCEANS

(Ο πρόεδρος Άλι Μπόνγκο Οντίμπα/REUTERS/Carlo Allegri)

Η Οβαντόνγκ απομακρύνθηκε προσωρινά από την παρουσίαση του δελτίου. Ο γενικός διευθυντής της Gabon Television Ματιέ Κουμπά εξήγησε ότι «θα πρέπει να προστατεύσουμε και την ίδια» επειδή η γκάφα της έγινε βάιραλ στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων την επόμενη ημέρα, ο Κουμπά είπε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον πρόεδρο Άλι Μπόνγκο Οντίμπα και από την οικογένειά του. «Διαπιστώσαμε ότι ήταν ένα γλωσσικό ολίσθημα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως σ' αυτήν την περίπτωση ήταν κάπως χοντροκομμένο επειδή αφορούσε τον αρχηγό του κράτους», πρόσθεσε.

Η Οβαντόνγκ έκανε πολλά χρόνια ρεπορτάζ και μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε αναλάβει την παρουσίαση των δελτίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ