ΚΟΣΜΟΣ

Ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας

Ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας
REUTERS/Chris Aluka Berry/File Photo

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς έκανε γνωστό το Σάββατο σε επιστολή του ότι θα καταθέσει ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που εγέρθηκαν έπειτα την ακρόαση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Με επιστολή του, ο Σέσιονς δήλωσε στον Ρίτσαρντ Σέλμπι, πρόεδρο της Επιτροπής Τραπεζικής, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ότι η Επιτροπή Πληροφοριών είναι το «πλέον κατάλληλο» μέρος για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που προέκυψαν από την ακρόαση του Κόμεϊ στην Επιτροπή την Πέμπτη.

Capture

Είναι μια κίνηση που θεωρείται πολύ σημαντική καθώς θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για το ζήτημα της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές καθώς ο πρώην επικεφαλής του FBI κατέθεσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησε να εγκαταλείψει την έρευνα για τις σχέσεις του στρατηγού Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας, με τη Ρωσία.

Με τη σειρά του Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε πως συνέβη κάτι τέτοιο και υποσχέθηκε να αποκαλύψει «στο εγγύς μέλλον» εάν διαθέτει αρχεία με ηχογραφήσεις των συνομιλιών του με τον Τζέιμς Κόμεϊ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί παλαιότερα. Ωστόσο προειδοποίησε: «Θα απογοητευτείτε πολύ όταν ακούσετε την απάντηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ