ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός στη Μόσχα: Νεκρός ένοπλος που σκότωσε τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες

Πανικός στη Μόσχα: Νεκρός ένοπλος που σκότωσε τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες
Φωτό αρχείου EPA

Τέσσερις ανυποψίαστοι πολίτες βρήκαν τραγικό θάνατο στον οικισμό Κράτοβο της Μόσχας όταν ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί από το παράθυρο του σπιτιού του εναντίον περαστικών. Η επιχείρηση της αστυνομίας για τον αφοπλισμό του διήρκεσε επτά ώρες και συμμετείχαν 200 αστυνομικοί, την εποπτεία της οποίας είχε ο ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Καλακόλτσεφ.

Ο δράστης, ο οποίος στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία, ούτε είχε καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα, αρνήθηκε να παραδοθεί. Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να παραδοθεί, εκείνος άνοιξε πυρ εναντίον τους και άρχισε να εκσφενδονίζει χειροβομβίδες.

Το ίδιο έπραξε και εναντίον του πατέρα του ο οποίος επιχείρησε να τον πείσει να παραδοθεί. Η αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στα γειτονικά σπίτια μένουν άνθρωποι, η ζωή των οποίων ήταν σε κίνδυνο, αποφάσισε να επέμβει. Ωστόσο παρά την έφοδο της αστυνομίας, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, αφού προηγουμένως πυρπόλησε τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν.

Επειτα από άγριο ανθρωποκυνηγητό οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να εντοπίσουν μέσα σε μια περιοχή με πυκνή βλάστηση. Ο δράστης προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, ρίχνοντας 14 χειροβομβίδες.

Στην ανταλλαγή πυροβολισμών οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κατάφεραν να τον σκοτώσουν.

Ο οικισμός Κράτοβο, βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ