ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Καθησυχαστικός ο υπουργός των Οικονομικών για το εμπάργκο

Κατάρ: Καθησυχαστικός ο υπουργός των Οικονομικών για το εμπάργκο
REUTERS/Lucas Jackson/File Photo

Στη διαβεβαίωση ότι το εμιράτο μπορεί να εξασφαλίσει την εισαγωγή ειδών διατροφής, αλλά και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από άλλες χώρες, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλι Σαρίφ Αλ Ιμαντί, ενώ τόνισε ότι θα αντιδράσει για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης με περαιτέρω διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων του.

Ο ίδιος, δήλωσε στο CNBC ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το χρηματιστήριο, καθώς το εμιράτο έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαλεία που απαιτούνται για την προστασία της οικονομίας, αλλά και του νομίσματος του.

Παράλληλα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις επενδυτικές τοποθετήσεις του εμιράτου, αλλά και την ρευστότητα στην οικονομία του.

Την ίδια ώρα το Ιράν απέστειλε πέντε αεροσκάφη με λαχανικά στο Κατάρ, προκειμένου να στηρίξει το εμιράτο. «Μέχρι τώρα έχουν σταλεί πέντε αεροσκάφη, το καθένα από τα οποία μεταφέρει περίπου 90 τόνους λαχανικών. Θα συνεχίσουμε τις αποστολές για όσο διάστημα μας το ζητά το Κατάρ» είπε ο εκπρόσωπος της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν πρόκειται για ανθρωπιστική βοήθεια ή για κάποια εμπορική συμφωνία.

Επίσης, περίπου 350 τόνοι φρούτων και λαχανικών έχουν ήδη φορτωθεί σε τρία μικρά σκάφη και θα σταλούν στο Κατάρ, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim επικαλούμενο τον Μοχαμάντ Μεχντί Μπονσαρί, τον διευθυντή του λιμένος του Νταγιέρ, στο νότιο Ιράν. Το λιμάνι αυτό, στην επαρχία Μπουσέχρ, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κατάρ.

2017 06 07T021537Z 1551213373 RC13850894E0 RTRMADP 3 GULF QATAR

(Πηγή: REUTERS/Edgar Su/File Photo)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ