ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Πρόστιμα σε όσους κάνουν «τρέλες» στα διάσημα σιντριβάνια της

Ρώμη: Πρόστιμα σε όσους κάνουν «τρέλες» στα διάσημα σιντριβάνια της
WIKIPEDIA

Οι αρχές της Ρώμης σκοπεύουν να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα σε βάρος οποιουδήποτε φιλοδοξεί και επιχειρήσει να αναπαραστήσει τη βουτιά της Ανίτας Έκμπεργκ στη Φοντάνα ντι Τρέβι, στην ταινία "La Dolce Vita".

Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, θα επιβάλλουν πρόστιμα για κακή συμπεριφορά εντός και περιμετρικά των διάσημων πηγών και σιντριβανιών της ιταλικής πρωτεύουσας. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 40 έως 240 ευρώ και θα επιβάλλονται όλο το καλοκαίρι έως την 31η Οκτωβρίου.

Ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας κι όχι μόνο, η Ρώμη εδώ και καιρό καταβάλλει προσπάθειες να κρατήσει καθαρά τα μνημεία της, όπως το Κολοσσαίο, και σίγουρα οι τουρίστες που πλατσουρίζουν στα ιστορικά της σιντριβάνια μόνο βοήθεια δεν προσφέρουν.

Στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου αποτυπώνεται ένα κλίμα οργής εδώ και εβδομάδες: «η αγένεια συνεχίζεται: οι τουρίστες στα σιντριβάνια και τα παρτέρια» και «μνημεία υπό επίθεση» είναι κάποιοι από τους τίτλους.

Η δήμαρχος Βιρτζινία Ράτζι γνωστοποίησε ότι όσοι συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω να κάνουν πικ-νικ ή να κατασκηνώνουν περιμετρικά των σιντριβανιών, να βάζουν τα πόδια τους στο νερό ή να πέφτουν για μια βουτιά θα καλούνται να καταβάλλουν πρόστιμο έως και 240 ευρώ.

«Πρέπει να προστατεύσουμε την πόλη μας και η σωστή συμπεριφορά είναι σημαντική» επισήμανε η Ράτζι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και πρόσθεσε: «Η αστυνομία της Ρώμης καλείται να παρακολουθεί αυτούς τους χώρους ακόμα πιο στενά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ