ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ουδείς επιθυμεί να αγοράσει αυτό το σπίτι στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά;

Γιατί ουδείς επιθυμεί να αγοράσει αυτό το σπίτι στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά;
ZILLOW WEBSITE

Οι κάτοικοι της οδού Canusa στην πόλη Beebe Plain έχουν να τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στην Καναδική και Αμερικανική υπηκοότητα καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται ακριβώς πάνω στα σύνορα των δυο χωρών.

Πρόσφατα ο Brian Duloulin, ιδιοκτήτης ενός σπιτιού 300 τμ στην πόλη, το «έβγαλε στο σφυρί» για σχεδόν 97.000 δολάρια. Η τιμή είναι αρκετά δελεαστική ωστόσο δυσκολεύεται να βρει αγοραστή.

Να γιατί:

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες τα μέτρα ασφαλείας στα χερσαία σύνορα είναι δρακόντεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα γύρω από το σπίτι να υπάρχουν δεκάδες τελωνιακοί υπάλληλοι οι οποίοι διεξάγουν καθημερινά ελέγχους.

Οι κάτοικοι της πόλης νιώθουν άβολα από αυτές τις καθημερινές περιπολίες, οι οποίες γίνονται κυριολεκτικά μέσα στις αυλές των σπιτιών τους.

Ο Duloulin αναφέρει η ζωή του έχει γίνει μια κόλαση καθώς υπάρχουν τελωνιακοί υπάλληλοι που δεν τον αναγνωρίζουν και συχνά είναι υποχρεωμένος να δείχνει τα χαρτιά του για να μπορεί να μπει στο σπίτι του.

Υπήρξε μια φορά που ένας νέος τελωνιακός υπάλληλος ζήτησε από αυτόν και την οικογένειά του να επιστρέψουν στο φυλάκιο του τελωνείου για έλεγχο. «Επί 45 λεπτά ήμασταν εκεί για τις διατυπώσεις».

Capture

(Πηγή: Google Maps)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ