ΚΟΣΜΟΣ

«Είναι όπως στην τηλεόραση!» αναφώνησε ο επιχειρηματίας που έγινε βουλευτής

«Είναι όπως στην τηλεόραση!» αναφώνησε ο επιχειρηματίας που έγινε βουλευτής
REUTERS

Ένας επιχειρηματίας του τομέα της τεχνολογίας ήταν ο πρώτος από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που εισήλθε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Είναι όπως στην τηλεόραση, αν και φαίνεται λίγο μικρότερο» είπε σε δημοσιογράφους ο 43χρονος Σιλβέν Μεγιάρ, ένας από τους τέσσερις βουλευτές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για το κτίριο.

Μαζί του είχε έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα. Στο εσωτερικό του βρίσκονταν ένας χάρτης του κοινοβουλίου, οδηγίες για την ακριβή τοποθεσία του μπαρ και τις ώρες λειτουργίες του κομμωτηρίου. Επιπλέον, μια κορδέλα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας κι ένα αντίγραφο του Συντάγματος της χώρας.

Ο Μεγιάρ δεν θα είναι ο μοναδικός «πρωτάρης» στην Εθνοσυνέλευση των 577 εδρών. Η υπόσχεση του Γάλλου προέδρου να ανανεώσει την πολιτική σκηνή της χώρας βασίζεται στη δέσμευσή του ότι οι μισοί από τους υποψηφίους του θα ήταν νεοεισερχόμενοι στην πολιτική, κάτι το σπάνιο σε μια χώρα όπου παραδοσιακά οι θητείες στον πολιτικό στίβο διαρκούν χρόνια.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το μόλις ενός έτους κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν θα εξασφαλίσει τη συντριπτική πλειοψηφία, ενδεχομένως τα τρία τέταρτα των εδρών της κάτω βουλής.

«Θα χρειαστώ λίγο χρόνο ώστε να το συνηθίσω» τόνισε ο Μεγιάρ, ο οποίος διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος σε διαμέρισμα του Παρισιού το 2014. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ελπίζει να διδαχθεί πράγματα από την εμπειρία των βετεράνων του κόμματός του.

«Θα είναι σαν μεγαλύτεροι αδελφοί, θα μας βοηθήσουν» σημείωσε ο 43χρονος βουλευτής.

Αξιωματούχοι στους κόλπους του κόμματος του Μακρόν «Η Δημοκρατία Μπροστά» (LREM) αναγνωρίζουν ότι το να επιτευχθεί η πειθαρχία εντός ενός κόμματος με τόσους πολλούς «αρχάριους» αποτελεί από μόνο του μια πρόκληση, ενώ σχεδιάζουν να παραδώσουν επιμορφωτικά σεμινάρια ενόψει της έναρξης των εργασιών του κοινοβουλίου την 27η Ιουνίου.

«Θα είναι σαν επαγγελματικό σεμινάριο» τόνισε ο Μεγιάρ.

Ο ίδιος είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μια ημέρα κάθε εβδομάδα στην εταιρεία διανομής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, στην οποία είναι συνιδρυτής και την οποία διευθύνει, έχοντας στόχο ο κύκλος εργασιών του να ανέλθει στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό θα με κρατήσει προσγειωμένο στο έδαφος, προκειμένου να συνεχίσω να πληρώνω τους εργαζόμενούς μου, να καταβάλλω μισθούς, να βρίσκομαι σε επαφή με τους πελάτες... είναι σημαντικό» είπε ο βουλευτής του κόμματος του επικεφαλής του γαλλικού κράτους κι ενώ εργαζόμενοι του κοινοβουλίου τον ακολουθούσαν κατά πόδας για να υπογράψει σχετικά έντυπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ