Είπαν «ναι» οι ΗΠΑ σε γενετικά τροποποιημένο σολομό
Οι αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ έδωσαν την έγκρισή τους στην καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων σολομών.
Είναι η πρώτη φορά που ένα γενετικά τροποποιημένο ζωικό είδος παίρνει έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφής και Φαρμάκων. Ο σολομός αναπτύχθηκε από την εταιρεία AquaBounty Technologies και η γονιδιακή βελτίωση του επιτρέπει να αναπτύσσεται γρηγορότερα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο γενετικά τροποποιημένος σολομός είναι το ίδιο θρεπτικός με τον σολομό του Ατλαντικού και για αυτόν το λόγο δεν θα φέρει ειδική σήμανση, σύμφωνα με το Reuters.
Ο CEO της AquaBounty Ronald Stotish, δήλωσε ότι αυτή η έγκριση είναι καθοριστική καθώς «προσφέρει στους καταναλωτές υγιές και θρεπτικό φαγητό με υπεύθυνο τρόπο, χωρίς να προκαλεί βλάβες στο θαλάσσιο οικοσύστημα».
Σύμφωνα, όμως, με την ακτιβιστική ομάδα «Φίλοι της Γης», ακόμη 35 γενετικά τροποποιημένα ζωικά είδη, όπως ψάρια, κοτόπουλα, χοίροι και αγελάδες, βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αυτή η απόφαση δημιουργεί προηγούμενο για ανάλογες προσπάθειες.
Εξωδικαστικός για χρέη από 5.000 ευρώ: Πώς θα λειτουργήσει - Ποια τα οφέλη
02:00
Επίδομα αδείας: Πότε πρέπει να καταβληθεί στους εργαζομένους - Πώς υπολογίζεται
01:00
Θερινές εκπτώσεις 2026: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν - Προσοχή στις παγίδες
00:30
ΟΗΕ: Μείωση στα ποσοστά πείνας παγκοσμίως - Υψηλός παραμένει ο παιδικός υποσιτισμός
23:58