Το Κρεμλίνο δεν επιθυμεί μια νέα αντιπαράθεση με τη Δύση για τις κυρώσεις
Το Κρεμλίνο με αφορμή την απόφαση της επιτροπής διεθνών υποθέσεων και της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας να επεκτείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της υποτιθέμενης παρέμβασής της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και των ενεργειών της στη Συρία και την Ουκρανία, δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε μια νέα αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ στον τομέα αυτό.
«Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις συνεχιζόμενες επιδιώξεις των συναδέλφων μας να επιβάλουν κι άλλες κυρώσεις, θα ήθελα να πω ότι εμείς δεν θα επιθυμούσαμε να εισέλθουμε και πάλι σε μια νέα αντιπαράθεση. Αλλά αυτό δεν είναι δική μας επιλογή», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι κυρώσεις αυτές ενδέχεται να αφορούν τους τομείς μεταφορών και εξόρυξης της ρωσικής οικονομίας.
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην περίπτωση που ψηφισθούν οι προταθείσες τροπολογίες, δεν θα μπορεί να μετριάσει ή να άρει τις κυρώσεις που είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν, χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.
SPONSORED
ProntoPegno: Οι «φυλές» των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το ιταλικό ενεχυροδανειστήριο
08:58
FT: Γαλλία και Γερμανία εξετάζουν αφαίρεση εξουσιών από την Κάγια Κάλλας - Η αντίδραση της Μόσχας
08:53
Αίγιο: Σήμερα η δίκη του 56χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία ομογενή στην Αυστραλία
08:50
Η νέα, 9η γενιά του Toyota Hilux θα έρθει και στην Ελλάδα
08:49