ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Εγκλωβισμένη στον φλεγόμενο ουρανοξύστη μεταδίδει μέσω Facebook τις στιγμές αγωνίας (vid)

Λονδίνο: Εγκλωβισμένη στον φλεγόμενο ουρανοξύστη μεταδίδει μέσω Facebook τις στιγμές αγωνίας (vid)
REUTERS/Toby Melville

Η κόλαση που έζησαν οι ένοικοι του κτιριακού συγκροτήματος στο Λονδίνο την ώρα της πυρκαγιάς, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, μεταφέρεται μέσω ενός βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sky News.

Η 30χρονη Ράνια Ίμπραμ βρίσκεται εγκλωβισμένη στο διαμέρισμά της ενώ πίσω από την κλειστή πόρτα υπάρχει παντού καπνός. Οι στιγμές που ακολουθούν, και τις μεταδίδει μέσω facebook, είναι συγκλονιστικές. Στο διάδρομο ακούγονται φωνές άλλων εγκλωβισμένων ενοίκων ενώ μία γυναίκα τη συμβουλεύει να απομακρυνθεί από την πόρτα καθώς ο καπνός γίνεται ολοένα και πιο πυκνός. «Δεν είναι σωστό να βρίσκεσαι εδώ, δεν μπορείς να ανασάνεις. Έχεις παιδιά και ούτε και αυτά θα μπορούν να ανασάνουν» της λέει.

Η πόρτα ξαφνικά ανοίγει και ο καπνός εισβάλει στο διαμέρισμα. Η Ράνια Ίμπραμ προσεύχεται για τη ζωή της και καλεί μέσα στο διαμέρισμά της όσους βρίσκονται στο διάδρομο. Τις φωνές της διακόπτει ο βήχας που της προκαλεί ο καπνός. Στη συνέχεια βγαίνει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος από όπου διακρίνονται τα οχήματα της πυροσβεστικής και τα ασθενοφόρα που έχουν φτάσει στο σημείο. Πανικόβλητη αρχίζει να φωνάζει: «Είμαστε εγκλωβισμένοι στον 23ο όροφο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ». Όμως είναι πολύ ψηλά για να την ακούσουν.

2017 06 14T190339Z 1536668600 RC182FB34320 RTRMADP 3 BRITAIN FIRE

(Πηγή: REUTERS/Toby Melville)

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Ράνια Ίμπραμ κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες που τύλιξαν τον ουρανοξύστη ή βρίσκεται ανάμεσα στους 12 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή ανάμεσα στους δεκάδες αγνοούμενους.

2017 06 14T111926Z 1852639528 RC1BF6C1D8D0 RTRMADP 3 BRITAIN FIRE

(Πηγή: REUTERS/Toby Melville)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ