ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Καμιά ελπίδα για επιζώντες στις στάχτες του Γκρένφελ Τάουερ

Λονδίνο: Καμιά ελπίδα για επιζώντες στις στάχτες του Γκρένφελ Τάουερ
REUTERS/Neil Hall

Σε τουλάχιστον 17 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το 24ώροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι ο αριθμός των απωλειών θα ανέβει περαιτέρω, δεδομένου και του μεγάλου αριθμού των αγνοουμένων.

«Υπάρχει ακόμη άγνωστος αριθμός ανθρώπων στο κτίριο», είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Ντάνι Κότον, την ώρα που πολλοί είναι αυτοί αναζητούν απεγνωσμένα ένα μήνυμα ζωής από φίλους ή μέλη των οικογενειών τους που αγνοούνται.

Όπως εκτιμούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων, δεν υπάρχει ελπίδα να εντοπιστούν επιζώντες στα αποκαΐδια του Γκρένφελ Τάουερ, σύμφωνα με το BBC.

2017 06 15T100240Z 1838028619 RC131EA3B570 RTRMADP 3 BRITAIN FIRE


Πηγή: REUTERS/Neil Hall

Την ίδια ώρα, στα νοσοκομεία της πόλης βρίσκονται περισσότεροι από 30 τραυματίες, εκ των οποίων οι 17 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα την Πέμπτη βρέθηκε στο Γκρένφελ Τάουερ η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, καθώς και να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών από τα σωστικά συνεργεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ