ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας αστυνομικών - Μία νεκρή

Ισραήλ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας αστυνομικών - Μία νεκρή
REUTERS/ AMMAR AWAD

Μια Ισραηλινή αστυνομικίνα σκοτώθηκε την Παρασκευή κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όταν υπέστη τραύματα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης με μαχαίρια και όπλα, ενώ τρεις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης επίσης σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

«Μια αστυνομικίνα της υπηρεσίας φρούρησης των συνόρων τραυματίστηκε βαριά σε μια επίθεση στην Πύλη της Δαμασκού», μια από τις εισόδους στην Παλιά Πόλη, ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

«Τρεις Άραβες τρομοκράτες σκοτώθηκαν από μονάδες της αστυνομίας», προσέθεσε ο ίδιος.

Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι η αστυνομικίνα, ηλικίας 23 ετών, υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, δύο δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν, ενώ ένας τρίτος μαχαίρωσε μια αστυνομικίνα σε μικρή απόσταση από το σημείο της πρώτης επίθεσης, πριν πέσει νεκρός.

Γιατροί ανέφεραν ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, δύο ελαφρά και δύο πιο σοβαρά.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ Γιοράμ Χαλεβί ανέφερε ότι οι τρεις δράστες ήταν Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Όχθη.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ ανέφερε από την πλευρά της ότι οι τρεις δράστες κατάγονταν από ένα χωριό κοντά στη Ραμάλα και θεωρείται ότι είχαν ήδη εμπλακεί στο παρελθόν σε «τρομοκρατικές δραστηριότητες». Οι δύο από αυτούς είχαν γεννηθεί το 1998 και ο τρίτος το 1999.

Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος, από τη Χεβρώνα (νότια Δυτική Όχθη), ο Άμερ Μπαντάουι, ο οποίος κατά τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν ένας από τους δράστες, στην πραγματικότητα ήταν απλά διερχόμενος ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τους παρασχεθούν φροντίδες, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Η επίθεση καταγράφηκε ενώ δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη είχαν πάει στο τέμενος αλ Άκσα για να προσευχηθούν κατά την τρίτη Παρασκευή του μήνα του ραμαζανιού.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ισραήλ αποτελούν θέατρο ενός κύματος βίαιων ενεργειών που έχουν στοιχίσει τη ζωή από την 1η Οκτωβρίου 2015 σε 272 Παλαιστίνιους, 41 Ισραηλινούς, δύο Αμερικανούς, δύο Ιορδανούς, έναν Ερυθραίο, έναν Σουδανό και μια Βρετανίδα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ