Πέθανε ξαφνικά ο πρόεδρος του Βανουάτου από ανακοπή καρδιάς
Ο πρόεδρος του Βανουάτου Αιδεσιμότατος Μπόλντουιν Λόνσντεϊλ πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 67 ετών, γράφει η εφημερίδα Vanuatu Daily Post.
Ο Λόνσντεϊλ, ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που ανέλαβε την προεδρία της νησιωτικής αυτής χώρας στο νότιο Ειρηνικό τον Σεπτέμβριο του 2014, πέθανε στην πρωτεύουσα Πορτ Βίλα.
Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε ότι ο Λόνσντεϊλ υπέστη καρδιακή προσβολή.
Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ έγραψε στο Twitter ότι τη λύπησε η είδηση του θανάτου του Λόνσντεϊλ. "Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην κυβέρνηση και στον λαό του Βανουάτου".

"Υπηρέτησε τον λαό του Βανουάτου με αξιοπρέπεια και ταπεινότητα. Ήταν πολύ αγαπητός", δήλωσε ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας Σερ Πίτερ Κόσγκροβ.
Το 2015, ο πρόεδρος του Βανουάτου είχε απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας του μετά το πέρασμα του Κυκλώνα Παμ, κατηγορώντας την κλιματική αλλαγή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τον λαό του.
Χίος: Ενώπιον του εισαγγελέα οι τρεις από τους επτά συλληφθέντες που κατασκεύαζαν ρουκέτες (vid)
13:09
Juilliard String Quartet: Το θρυλικό κουαρτέτο εγχόρδων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13:03
Μηταράκης: «Κινήθηκα απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος – Ζητώ άμεσα την άρση της ασυλίας μου» (vid)
13:02
Εκδήλωση ΚΚΕ στο ΣΕΦ: Τώρα αγωνιστική συμπόρευση - Καμιά θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους
12:51