Το Βερολίνο θα επιθυμούσε την ανάκληση της απόφασης του Λονδίνου για το Brexit
Η ανάκληση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ θα ήταν μια εξαιρετική εξέλιξη παρότι φαντάζει απίθανη, δήλωσε στο Reuters η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις.
Οι δηλώσεις της, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, συμφωνούν με ανάλογες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι έχουν πει ότι η πόρτα της ΕΕ παραμένει ανοιχτή για την Βρετανία μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.
"Θεωρώ ότι θα ήταν υπέροχο αν ανακαλούσαν την απόφαση για το Brexit", είπε η Τσίπρις σε συνέντευξή της.
"Ωστόσο, το σενάριο αυτό μου φαίνεται μη ρεαλιστικό".
Η Γερμανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει τώρα να προχωρήσουν όπως είναι προγραμματισμένο με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ σχολιάζοντας ότι "αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανός ένας συμβιβασμός".
Όπως είπε η Τσίπρις, λυπήθηκε με την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και επισήμανε έρευνες του υπουργείου της που έδειξαν ότι το Brexit είναι πιθανό να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία της Βρετανίας παρά σε εκείνη της Γερμανίας, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη.
Ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, ο Ντέιβιντ Ντέιβις, και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ την Δευτέρα.
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00