Φερχόφστατ: Nα επιστρέψουν οι Βρετανοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν θέλουν
«Ο δρόμος είναι ανοικτός στους Βρετανούς να αλλάξουν γνώμη και να ξαναγίνουν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Γκι Φερχόφστατ, ο Βέλγος επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit.
Επεσήμανε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση αυτή «δεν θα υπάρξουν πλέον για τους Βρετανούς ειδικές ρυθμίσεις ή εκπτώσεις».
Λίγο πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες ξεκινούν αύριο Δευτέρα, ο κ. Φερχόφστατ σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», ζήτησε επίσης από τη Βρετανία να εγγυηθεί τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στη χώρα έως το τέλος των διαπραγματεύσεων το 2019.
Ο Βέλγος διαπραγματευτής, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Ντέιβις επιθυμεί να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα του μόνο μέχρι τις 29 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία: «Όσο καιρό οι Βρετανοί είναι ακόμα μέλη της ΕΕ δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα δικαιώματά των Ευρωπαίων πολιτών στην Μ. Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά στην «Welt».
Νέα 22 διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής από τη ΔΥΠΑ τον Ιούλιο
04:00
Αλλαγές από τον Σεπτέμβριο στις διαθήκες - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
03:00
«Φαρμακείο αυτοκινήτου»: Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τι πρέπει να περιλαμβάνει
02:00
Πότε αναμένεται να καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά παιδί
01:00